Codivision

Lad os dele sammen
festmusik

Hyggelig festmusik til det lokale julemarked i byen

Har du også brug for festmusik til dit arrangement? Så gør ligesom vi gjorde her i byen, og hyr en musiker, som kan sætte gang i stemningen. I vores tilfælde var det julestemningen der skulle gang i, men det kan selvfølgelig være til et hvilket som helst event.

Festmusik med jule tema

Vi havde hyret en musiker til at stå for stemning og festmusik til det årlige julemarked i byen. Vi er en lille by, så fælles arrangementerne er altid stablet på benene af lokale ildsjæle. En frivillig i foreningen er klædt ud som julemand, der er købt stort juletræ som skal tændes, mange af byens forretninger stiller op med små boder og gode juletilbud, der sælges gløgg og æbleskiver – alt imens der spilles julemusik på torvet.

I år er første gang var har hyret en til at spille på keyboard til jule arrangementet. Andre år har vi haft anlæg og højttalere stillet op, et enkelt år har kirkekoret optrådt og et par år har det også blot været fælles sang fra de fremmødte. I år prøvede vi dog noget andet med festmusik, fra en musiker som tager rundt til den salgs events. Ja, han tager faktisk oftest rundt og spiller til bryllupper og store fødselsdage, men altså også til større offentlige og kommunale arrangementer.

Positiv respons og god stemning

Vi har fået rigtig positiv respons på at have en festmusiker til at spille til vores årlige julearrangement. Han er selvfølgelig vant til at skulle skabe en stemning, men han gjorde det virkelig godt i forhold til at få folk i julehumør. Og så var han fænomenal, da der skulle synges og danses om juletræ. Selvom julemanden er god til at starte sangen, så giver det bare noget ekstra at der sidder en og spiller til og synger for. Folk var i hvert fald rimelig hurtige til at komme med på sangene, og generelt hyggede både børn og voksne sig.

Festmusik behøver ikke kun være glade 80’er sange til en 40’års fødselsdag. Det kan altså også sagtens være til julemusik på det lokale bytorv. Det gav i hvert fald den stemning vi ledte efter. Nu har vi traditionen tro fået tændt juletræet, børnene har fået deres julegodte poser, og butikkerne har vist hvad de har at byde på, når der skal shoppes julegaver. Jeg tror vi har ramt folk i julehjertet, så stemningen atter er på plads til at støtte op om det lokale både hvad angår festmusik, foreningen i byen og forretningerne.