Codivision

Lad os dele sammen

En malers liv i Nordsjælland

Mit navn er Richard, og jeg er maler i Nordsjælland. Maleriet har været mit liv i de sidste 10 år, men det er ikke altid let. Følelsen af at male med olie på lærred er noget, der ikke kan erstattes af noget andet medie – du er nødt til at føle det for at forstå, hvad jeg mener. Gennem dette blogindlæg ønsker jeg at dele nogle af mine erfaringer med jer, så I måske kan forstå, hvor jeg kommer fra, når jeg maler mine værker.

Hvorfor maler du

Der er ikke én enkelt grund til, at jeg blev maler. Faktisk tog det mig et stykke tid at beslutte mig for dette karrierevalg. En af de vigtigste ting, der tiltrak mig til at male, er, at der ikke er nogen grænser. Der er ingen grænser for, hvad man kan male, og hvordan man kan skabe med dette medie. Maleri er en udfordrende og smuk kunstform efter min mening.

Hvordan fandt du ud af, at maleriet er en karrierevej?

Det er faktisk ret sjovt – jeg ledte efter et job, og maleri var tilfældigvis en af de ting, der stod på min liste. Det tog mig noget tid at indse, at det kunne blive en rigtig karriere, men det har været noget, jeg har arbejdet hårdt på lige siden. Da jeg ikke har nogen formel uddannelse inden for kunst (jeg har studeret fotografi), er denne vej udfordrende, men også ekstremt givende, når man får sit første salg eller sin første bestilling!

Hvad er det bedste ved at være maler?

Det bedste ved at være maler er den følelse, man får, når ens kunst kommer til live på lærredet. Der er virkelig ikke noget som det, og jeg tror, at andre kunstnere vil være enige med mig her! Det kræver tålmodighed, tid og kræfter at skabe smukke malerier, men når de er færdige – er der ingen større tilfredsstillelse end at vide, hvad man har opnået i løbet af de mange timers maleri.

Hvad er de sværeste aspekter af dit job?

For mig er det sværeste ved at male ventetiden. Det tager lang tid at male, og man skal vente på, at lagene tørrer, før man går over dem igen med nye farver osv. Problemet her er, at man som kunstner ønsker at få sin kunst færdig så hurtigt som muligt, så det er svært ikke at forhaste tingene!